Yiorgos Doumanidis: Ένας σύγχρονος στρατιώτης της μόδας




Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
(Ο Γιώργος Δουμανίδης σε μία από τις πλέον εκκεντρικές του φωτογραφίσεις με έντονο το goth στοιχείο, by  Brezas Stavros)


Ο λόγος για τον Γιώργο Δουμανίδη, έναν σύγχρονο στρατιώτη της μόδας. Ένας καλλιτέχνης, μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη, που δημιούργησε την εκρηκτική και ιδιαίτερη προσωπικότητα του την εποχή που μεσουρανούσαν τα '90s και η απόλυτη fashion τρέλα. Μία ευχάριστη και δημιουργική τρέλα που φαίνεται να μεταλαπαδεύτηκε από το Γιώργο σε κάθε έκφανση της επαγγελματικής του καριέρας . Ως στυλίστας, ως Costume Designer μα και ως  Image Maker η ζωντάνια και η ενεργητικότητα αποτελούν συστατικά αναπόσπαστα της πορείας του.

Το ταξίδι στο χώρο των υφασμάτων, των χρωμάτων αλλά και των ιδεών ξεκίνησε για τον ίδιο το 1993 με την απόφασή του να σπουδάσει Fashion Management στο "Technology Fashion School"  στο Rotterdam της Ολλανδίας, την εποχή του deconstruction.

Η επιστροφή του στην Ελλάδα συνοδεύεται από αξιόλογες συνεργασίες με γνωστά ονόματα  του χώρου καθώς και  επώνυμα, "talk of the town" καταστήματα ενδυμάτων της τότε εποχής.




Το ιδιαίτερο punk-rock στυλ του, με την μεγάλη του αγάπη για το vintage και την δεκαετία των '70s διοχετεύονται είτε σε μεγάλες είτε  σε μικρές δόσεις στο προσωπικό του στύλ αλλά και στην δουλειά του. Η φαντασία, οι τολμηροί συνδυασμοί αλλά και η κομψότητα που τον διακατέχει αποτελούν τα ισχυρότερα όπλα αυτής της πολυσχιδούς προσωπικότητας και δικαιολογούν την επιτυχία που γνωρίζει.




Σήμερα, περίπου 20 χρόνια μετά, ο Γιώργος Δουμανίδης, συνεχίζει να συνεργάζεται με γννωστούς ανθρώπους της μόδας για περιοδικά, καμπάνιες αλλά και στην πασαρέλα, άλλοτε πρωταγωνιστώντας και άλλοτε αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου την παραγωγή. Αυτή η πολύχρονη αλλά συνάμα σταθερά δυναμική παρουσία υποδηλώνει πως τα μεγάλα ταλέντα δεν "ξεθωριάζουν" στο πέρασμα του χρόνου.






Στην εποχή του συρμού και της άκρατης μαζοποίησης, υπάρχουν ακόμα άτομα που ξέρουν να ξεχωρίζουν με την αυθεντικότητα, το ήθος αλλά και τις καινοτόμες ιδέες τους. Ένα τέτοιο άτομο είναι και ο Γιώργος Δουμανίδης .





Αν θέλετε να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο του Γιώργου μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του εδώ

2 σχόλια:

 

Follow Me On Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
eugenia paloumpi. Από το Blogger.

Flickr Images

Flickr Images

Search

Follow me on Instagram

Translate

Video of the day

Copyright © 2015 • FashiON you