9+1 τρόποι να ανανεώσετε τα παλιά σας ρούχα!




Σάββατο 5 Μαρτίου 2016
Όταν  η πόρτα της ντουλάπας δεν κλείνει αλλά εμείς -φυσικά- δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε έρχεται η ώρα της περισυλλογής. Μήπως η μόνη σωτηρία βρίσκεται στο να αξιοποιήσουμε όλα εκείνα τα ρούχα που χάνονται στα άδυτα της γκαρνταρόμπας μας, κάνοντάς τα να δειχνουν σαν καινούρια, δίχως κόπο και χρήμα;
Ας δούμε πώς. (Δε θέλει κόπο, θέλει φαντασία!)


1.Στάμπες παντού

Η 90's mania ξαναχτυπά. Γιατί σπεύδουμε όλες όμως να αγοράσουμε νέα jeans και μακό με στάμπες, ενώ μπορούμε να ανανεώσουμε τα παλιά μας ρούχα εξοικωνομώντας χώρο και χρήμα; Στο εμπόριο κυκλοφορούν σιδερόσταμπες σε ποικίλα σχέδια και μεγέθη, τις οποίες μπορούμε να προμηθευτούμε και να τοποθετήσουμε σε όποια υφασμάτινη επιφάνεια επιθυμούμε απλώς "πατώντας" τη με το σίδερο.  Είναι ανθεκτικές στο πλύσιμο και φυσικά... συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα με έντονα προσωπικό στοιχείο, αφού ξεφεύγουν από τα "τυποποιημένα" ρούχα μαζικής παραγωγής της αγοράς.



2. Shoe me your best 
Ποιος είπε οτι οι γόβες σας έχουν ημερομηνία λήξης; Αν τις βαρεθήκατε, ίσως υπάρχει μία πολύ ενδιαφέρουσα λύση πριν βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Απλά προσθέστε (κολλήστε ή ράψτε) αξεσουάρ. Κορδέλες, καρφίτσες (δύο ίδιες, μία για κάθε παπούτσι) ή ακόμα και γουνινα στοιχεία -για τις πιο τολμηρές- και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε καταφέρει το ακατόρθωτο: να κάνετε τις παλιές σας γόβες από το Zara να θυμίζουν ένα πολυπόθητο ζευγάρι Manolo Blahnik.



  


3.Το σκουφάκι της γιαγιάς

Όλες έχουμε ένα σκέτο σκουφάκι χωρίς χαρακτήρα, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πλέξει η γιαγιά μας - και μπράβο της αν όντως μας έπλεξε σκουφάκι σε τελική ανάλυση!-. Ίσως πράγματι να αποτελεί κομμάτι passe-partout για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, όμως δεν αξίζουμε κάτι πιο εντυπωσιακό; Πριν μερικά χρόνια, η Ριάνα παρουσιάστηκε με ένα μαύρο σκουφάκι στο οποίο ήταν τοποθετημένη μία vintage καρφίτσα. Ιδέα εύκολα και άμεσα υλοποιήσιμη αλλά και... αναστρέψιμη. Οι δεσποινίδες που αγαπούν το girly look, μπορούν να ράψουν ένα φιογκάκι, στην κορυφή ή το μπροστινό μέρος τους σκούφου τους ή ακόμη κι ένα βέλο, trend που φορέθηκε πολύ το φετινό χειμώνα.



4. Length tips
Αν διαθέτετε επαρκείς γνώσεις ραπτικής, αυτή η λύση θα σας φανεί παιχνιδάκι. Αν όχι, μην το δοκιμάσετε στο σπίτι, αλλά μάλλον με τη βοηθεια κάποιας μοδίστρας ώστε να έχετε ένα προσεγμένο αποτέλεσμα.Τι θα λέγατε για ένα μακρύ παντελόνι που γινεται σορτσάκι, ένα τζιν μπουφαν που μεταμορφώνεται σε γιλέκο και για ένα μακρυμάνικο t-shirt ή πουκάμισο που γίνονται κοντομάνικα ή αμάνικα; Σίγουρα κανείς δε θα προσέξει οτι πρόκειται για το παλιό σας τζιν ή για το πουκάμισο που αγοράσατε μόλις 10 ευρώ στις χειμερινές εκπτώσεις. Επιπλέον τιπ: αν επιθυμείτε, μπορείτε μόνες σας να κόψετε τα τζιν  σας και στη συνέχεια να "ξεφτίσετε τα τελειώματα" με τη βοήθεια μίας καρφίτσας, αποφεύγοντας το κόστος της μεταποίησης.


5. Patches
Σύντομα και περιεκτικά: προσθέστε κομμάτια υφάσματος στις  τζιν παντελόνια σας, στους αγκώνες από τα πουλόβερ σας, ή ακόμα και στα μακό μπλουζάκια σας και αμέσως θα ανανεωθούν.

  
6. Και μεταξωτές κορδέλες

 ...στις lace up μπαλαρινες μας, φυσικά! Πόσο απλό αλλά και εντυπωσιακό ταυτοχρονα μπορεί να αποδειχθεί το να αντικαταστήσουμε το κλασσικό κορδονάκι τους με μία σατέν κορδέλα; 



7.Fringe it 

Tα παλιά φαρδιά t-shirt μας, μπορούν  εύκολα να μετατραπούν σε μοδάτα καλοκαιρινά crop tops αρκεί να τα κόψουμε στο μήκος που θέλουμε και στη συνέχεια να τα ψαλιδίσουμε κάθετα σε ίσες αποστάσεις ώστε να δημιουργήσουμε κρόσια στο επιθυμητό πλάτος. Αν τα crop tops δεν ευνοούν τη σιλουέτα μας, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε επιμήκη κρόσια και να φορέσουμε το t-shirt αυτό πάνω από ένα άλλο, πιο στενό. To ίδιο θεαματική μπορεί να αποδειχθεί αυτή η τεχνική και στις μακριές ή μίντι φούστες σας (σε μινι δεν το συνιστώ, εκτός εάν θέλετε να δείχνετε ημίγυμνη σαν την ποκαχόντας) ακόμη και σε ζακέτες, αν το ύφασμα ενδείκνυται.


       

8. Το κουμπί σου
Φτάνει πια με τα "αθόρυβα" και "άχρωμα" κουμπιά. Ακόμα κι ένα λευκό πουκάμισο ή ένα μαύρο blazer, μπορεί αυτόματα να δείξει ξεχωριστό αν αντικαταστήσουμε 
απλως τα κουμπάκια του. Κουμπιά χρυσά, ασημένια, από όστρακο μπορούν να μας τρέψουν αυτόματα σε fashion icons που μελετούν την κάθε λεπτομέρεια στην εμφάνισή τους! Και ένα μικρό μυστικό... μπορείτε να προσθέσετε κουμπιά, ακόμα κι αν δεν έχουν λειτουργική χρήση... όπως επί παραδείγματι σε μία φούστα σε γραμμή άλφα.



9. Και τα παλιά μας φο μπιζού;

Όλα έχουν μία χρησιμότητα, αρκεί να υπάρχει φαντασία. Ακόμα και το παλιό μας κολιε... Μπορεί τελικά να φανεί η ιδανική λύση για να στολίσει ένα μονόχρωμο clutch ή πουλόβερ που έχουμε βαρεθεί. Με λίγη κόλλα ή κλωστή και βελόνα - εξαρταται απο το υλικο στο οποίο θα ενσωματωθεί- μπορεί να κοσμήσει άψογα το λαιμό μίας μπλούζας ή ακόμα και τα καλοκαιρινά σου σανδάλια.

10. Βάλε φαντασία
Η μόδα δεν έχει όρια... Με οδηγό τη φαντασία μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Καλή επιτυχία!


Αναμένω φωτογραφίες σας από τις δημιουργικές σας παρεμβάσεις!


Ως το επόμενο post, stay crative FashiOnistas!

Ακολουθήστε με στο Facebook για να μη χάνετε τη μόδα από τα μάτια σας!


(οι φωτογραφίες που παρατίθενται δε μου ανήκουν)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Follow Me On Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
eugenia paloumpi. Από το Blogger.

Flickr Images

Flickr Images

Search

Follow me on Instagram

Translate

Video of the day

Copyright © 2015 • FashiON you