20 πράγματα που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να βρίσκονται στη βαλίτσα των διακοπών σου!




Σάββατο 23 Ιουλίου 2016



Διακοπές: όρος ιερός και πολυπόθητος. Ετοιμαζεσαι πυρετωδώς μήνες πριν για τις τελειες διακοπές, όταν όμως έρχεται η ώρα να φτιάξεις τη βαλίτσα σου πάντοτε (με μαθηματική ακρίβεια) συνειδητοποιείς πως ξέχασες κάτι στο σπίτι. Και το χειρότερο; To συνειδητοποιείς όταν είναι πια πολύ αργά... Ας δούμε, λοιπόν, μαζί κάποια στοιχειώδη πράγματα που πρεπει να βρίσκονται στις αποσκευές μας πριν εγκαταλείψουμε το κλεινόν άστυ.

1. Καλλυντικά για ελαφρύ make up



Ήτοι μία cc cream, μία πούδρα, lip gloss, μάσκαρα (αδιάβροχη) κι ένα ρουζ. Δεν χρειάζονται υπερβολές, ας μην ξεχνάμε πως στις διακοπές πηγαίνουμε για να χαλαρωσουμε κι όχι για να κάνουμε προβες για το μακιγιάζ που θα κάνουμε στο τριώδιο.


2. Σετ manicure


Σίγουρα έχεις μεριμνήσει για τα άκρα σου πριν φύγεις για τις διακοπές, αλλά μία λίμα, ένα μανό, ένα ψαλιδάκι είναι απαραίτητα. SOS! Μην ξεχάσεις το σκληρυντικό σου, η θάλασσα δεν είναι ο καλύτερος φίλος για τα νύχια σου.

3. Τσιμπιδάκι για τα φρύδια


Όχι, δεν πας στο νησί για να κάνεις beaute. Αλλά ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια μπορεί να αποδειχθεί πιο  χρηστικό απ' όσο φαντάζεσαι... Ειδικά στην περίπτωση που πατήσεις αχινό.


4. Αντηλιακό (προσώπου και σώματος), ενυδατική κρέμα και after sun cream


Ομολογουμένως η πειδερμίδα σου χρειάζεται ενυδάτωση και προστασία, ιδίως το καλοκαίρι, αφού είσαι μονίμως εκτεθειμένη στον ήλιο. Μία ενυδατική κρέμα τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα (ή μία after sun cream) είναι απαραίτητες και θα αναδείξουν με τον πιο λαμπερό τρόπο το μαύρισμά σου. Εναλλακτική επιλογή το baby oil. Για να εξοικονομήσετε χώρο μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μικρότερα μπουκαλάκια ταξιδίου που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ως προς το αντηλιακό, επιλέξτε αυτό με τον ηψυλότερο δείκτη προστασίας, είναι θέμα υγείας, όχι καλλωπισμού.

5. Ένα πιο βαρύ ρούχο


Καλά τα hot pants και τα crop tops αλλά μπορεί εν μία νυκτί (κρύα, στο ησί) να αποδειχθούν ισχυρός σύμμαχος της πνευμονίας, πράγμα απευκταίο, ειδικά στις διακοπές. Γι' αυτό άκουσε τη μαμά που σού λεει να πάρεις μαζί τη ζακέτα σου, ή το jean μπουφάν κι το τζιν παντελόνι σου, που ταιριάζουν με όλα.

6. Γυαλιά ηλίου, μυωπίας, φακοί επαφής και καπέλο

Οι λόγοι είναι προφανείς. Αν χρησιμοποιείς φακούς επαφής και στη θάλασσα καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα επιπλέον ζευγάρι για ασφάλεια. (το να έχεις μαζί σου υγρό φακών -σε travel size- είναι αυτονόητο) Ως προς το καπέλο, μάς προστατεύει από τον ήλιο και αποτελεί ταυτόχρονα αξεσουάρ που αναβαθμίζει κάθε μας εμφάνιση.

7. Αμμωνία, Fenistil, αντικουνουπικό spray και λοιπά σωτήρια εντομοαπωθητικά
Δε χρειάζεται να κρύβεσαι για να μη σε πλησιάσουν απεχθή κουνούπια, σκνίπες, και άλλοι απεχθείς  "επισκέπτες" . Φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα για την καταπολέμησή τους.

8. Φάρμακα


Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε τα φάρμακά σας στα απαραίτητα των διακοπών. Αν επίσης ταλειπωρείστε από κάποια αλλεργία, ένα κουτί αντισταμινικά σάς είναι αναγκαίο. Καλύτερα να προλαμβάνεις...

9. Άρωμα και αποσμητικό

 Προτίμησε άρωμα και αποσμητικά όχι πολύ βαριά, ιδανικά για το κλίμα των διακοπών.



10. Βιβλιάριο υγείας, ταυτότητα και άλλα απαραίτητα έγγραφα.



Αχρείαστα να είναι, ασφαλώς, αλλά καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Τα εισιτηρια και τα voucher είναι άκρως απαραίτητα!!!

11. Άνετα ρούχα, εσώρουχα και παπούτσια (συμπεριλαμβανομένου του μαγιώ σου!)

Σορτσάκια, tops, παρεό, αέρινα φορέματα, κιμονό, παρεό, πουκαμίσες, σανδάλια και μαγιώ είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν στυλάτες και συνάμα άνετες εμφανίσεις. Αν ο προορισμός σου δεν είναι η Μύκονος αλλά κάποιο ηρεμο μέρος, μάλλον τα ψηλα παπούτσια σού είναι περιττα. Ένα ζευγάρι flatforms αποτελεί τη σωτήρια λύση για τα απότομα πλακόστρωτα σοκάκια του νησιού.
stylish tip: πάρτε μαζί σας ένα μαντήλι σε έντονο χρώμα και μοτίβο, το οποίο μπορείτε να φορέσετε με άπειρους τρόπους ως τόπ, headband ή και στο λαιμό ένα δροσερό βράδυ. Αποτελεί must κομμάτι του καλοκαιριού!

Και μερικά ακόμα μικροπράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε κλείνοντας την πόρτα του σπιτιού μας:

12. Κλειδιά (σίγουρα θα είναι μία δυσάρεστη εμπειρία)
13.Τσάντα θαλάσσης ( ιδίως αν πρόκειται να λείπετε αρκετές ώρες από το ξενοδοχείο)
14. Πετσέτα και ψάθα θαλάσσης (δίχως διευκρινίσεις)
15. Κινητό ΚΑΙ φορτιστή ( εκτός αν θέλετε να αποκοπείτε από τον "έξω κόσμο")
16.Πορτοφόλι και κάρτες VISA, πιστωτικές κ.ο.κ. ( διότι,ως γνωστόν, "no money, no honey"!)
17.Οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα (για να μην ψάχνεις mini market  άμα τη εμφανίσει σου στο νησί)
18. μαντηλάκια ντεμακιγιάζ (εύχρηστα, εύκολα στη μεταφορά και ιδανικά για το ντεμακιγιάζ μετά το καλοκαιρινό ξέφρενο ξενύχτι)
19.Ένα περιοδικό/βιβλίο (για τη διαδρομή ή την παραλία)
20.ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ!!!




Καλές διακοπές από το FashiON you!!!







(photoshoot: Βαλεντίνη Αμασιάδη)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Follow Me On Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
eugenia paloumpi. Από το Blogger.

Flickr Images

Flickr Images

Search

Follow me on Instagram

Translate

Video of the day

Copyright © 2015 • FashiON you